На Државниот универзитет во Тетово денеска беше промовирано издание на албански јазик на книгата „Македонски мултиетнички јазли – битки за едно или две ...
сите 4 | | | веќе видена

Првиот ансамбл играорци на Културно-уметничкото друштво „8 Октомври“ од Крива Паланка ги претстави Македонската култура и фолклор на 82. Меѓународен фестивал ...
сите 2 | | | веќе видена

Компаниите кои имаат седишта во општините надвор од Скопје многу малку ги заштитуваат своите производи како трговски марки-брендови, па надлежните институции ...
| | веќе видена

Реформата на системот на социјална заштита, унапредување на социјалните услуги за граѓаните, интензивирање на борбата за справување со сиромаштијата и ...
сите 9 | | | веќе видена

Не видов полицаец додека тепаа пратениците во Собранието, сведочеше низ солзи новинарка Новинарка која на 27 април 2017 година била во Собранието, во моментот ...
сите 2 | | | веќе видена

На 23 Септември