Здружението за култура и уметност „Иљо Антески-Смок“ од Тетово го прилагодува конкурсот за најдобра необјавена песна и ликовна творба за деца, млади и возрасни ...
| | веќе видена

Последниот од славната чалгија Велес, во минатиот и во почетокот на овој век, бил познат по неколку особености: развиеното школство, трговијата, грнчарството и ...
| | веќе видена