Со изработка на мурал на фасадата на Домот на култура во населбата Ченто во Скопје продолжува програмата на јубилејното, 15-то издание на АКТО фестивалот за ...
| | прочитана: 361 | веќе видена

Луѓето кои имаат психички тегоби како последици на коронакризата, треба првично да поразговараат во рамките на своето семејство и ако овие проблеми ...
| | веќе видена

Владимир Ангелов веќе три години е на чело на Кинотека на Република Северна Македонија. Од 2017 како вршител на должност, а потем од наредната година до денес ...
| | веќе видена

Ревизорите се прва порта на која се обраќаат странските инвеститори кога сакаат да инвестираат во змејата. Тие ја промовираат македонската економија на многуте ...
| | веќе видена

Денес децата сè повеќе се опкружени со модерни играчки, електронски, кои можат сами да се движат, да зборуваат и слично, но зошто им се толку потребни дрвените ...
| | веќе видена