Пишува: Сефер Тахири Албанск aта полити чк а и научна јавност имаат објективен пристап и разбирање дека прашањата што се на масата за разговори со Бугарија не ...
| | веќе видена

† СТЕФАН ПО МИЛОСТА БОЖЈА, АРХИЕПИСКОП ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ, ЗАЕДНО СО СВЕТИОТ АРХИЈЕРЕЈСКИ СИНОД, ДО СВЕШТЕНОСЛУЖИТЕЛИТЕ, ДО МОНАШТВОТО И ДО СИТЕ ЧЕДА НА ...
| | веќе видена

Истакнатиот албански интелектуалец Џелал Зејнели упатува отворени закана и за стабилноста на Македонија преку колумната со наслов: „Ако се обезвредни ...
сите 2 | | | веќе видена

Селото Беловиште е сместено во пазувите на Шар Планина, оддалечено дваесетина километри од Тетово, на патот Тетово – Јажинце. Името го добило по беложолтата ...
| | веќе видена